Güneş Terazi burcunda 2022

Eylül 22, 2022by ecem0

Güneş Terazi burcunda 2022

Güneş Terazi burcunda 2022;

Politik, nazik ve dengeli hedefler zamanı!

23 Eylül’de bilincimizin ışığı ve aylık odak konularımızı belirleyen Güneş; Terazi burcuna geçerek artık “Sonbaharı” başlatıyor! Geçtiğimiz ay Başak’ın eleştirel, titiz, mütevazi ve çalışkan odak tonlarının yerini Terazi’nin politik, nazik, ilişkileri merkeze alan ve estetik kaygıları olan tonlarına bırakıyor. 23 Ekim’e kadar da Güneş Terazi burcunda seyredecek!

Güneş astrolojide;

Enerji bulduğumuz, odağa aldığımız, hedeflediğimiz şeyleri ve genel enerjimizi anlatan bir işarettir. Terazi burcu ise astrolojide eşitliği, adaleti, nezaketi, politikliği, ilişki merkezci davranışı, dengeyi, uyum ve estetiği anlatır. Bu sembolizmaların biraraya gelmesiyle 23 Ekim’e kadar odağımızda sosyal ilişkilerimiz, dengelemeyi hedeflediğimiz meseleler, ara buluculuk ya da uyum sağlamaya çalıştığımız konular olacak! Ek olarak sanat, politika, moda, evlilik, tekstil, güzellik ürünleri, aksesuarlar, keyif verici rafine konular, sosyal temsil ve toplanmalar da gündemde olacaktır. 

Bu geçiş burçları nasıl etkileyecek?

👉🏻Bu geçişte Terazi burçları ay boyunca başrolü üstlenirken daha fazla toplum içinde olmaları beklenebilir ya da kendilerinde bu enerjiyi hissedip daha fazla önplana çıkabilirler. 

👉🏻Hava grubundan İkizler ve Kova burçları muhtemel sosyal ve maddi hedefleri için kendilerini rahatlıkla destekleyecek şartlarla karşılaşabilirler. 

👉🏻Ateş grubundan Aslan ve Yay burçları ikincil şanslı gruptandır. Bu grup da mevcut sosyal ilişkiler ve maddi kazanım fırsatları üzerine kişisel çabalarını katarak durumları avantaja çevirebilirler. 

👉🏻Koç, Yengeç ve Oğlak burçları ise bu geçişten nisbeten harekete geçiren, hedefe ulaşmak için güç ve enerji sarfı gerektiren ve zorlanan bir atmosferde etkileneceklerdir. Reddedilme, kıstırılma veya tanınmama ile gelen hırslı motivasyonun yanısıra rekabet de olasıdır. 

👉🏻Akrep, Başak, Balık ve Boğa burçları ise bu sürede bu enerjiye adaptasyon göstermekte zorlanabilirler. Bu enerjiden diğerleri kanalıyla etkilenebilirler veya daha küçük rolleri / gündemleri olabilir. Bu dönem geçtiğinde daha arzu edebilecekleri ilişkiler ya da kazançlar alacaklardır. 

Eylül 2022 Aylık Burç Yorumlarını Youtube Kanalımızda uzun uzun anlattık!

Astroloji'de Güneş

SİMGESİ

Güneş, Astrolojide haritalarımızda en önemli nokta ve göstergedir. Hint Astrolojisinde haritanın özü Ay olarak kabul edilir. Ay temel alınır ve ruhun yolculuğunu tasvir eder. Batı Astrolojisi’nde harita özü Güneş’tir. Bu da “benlik ve gerçeklik” bilinci olarak tasvir ettiğimiz bişeydir. Bizler Batı Astrolojisini temel alacağız ve bu yazıda Güneş’ten bahsedeceğiz.

Güneş astrolojide en temel ifade ile genel karakterimizi, irademizi ve dinamik gücümüzü gösterir. Bir başka anlamda hayat canlılığımızı ifade eder. Bu yaşamda hangi ilkeleri somutlaştırmamız ve ifade etmemiz gerektiğini temsil eder. İçimizdeki ışık, bize ilham veren ve bir amaç duygusu veren konuları söyler. Baba ve ikincil olarak eş figürünü temsil eder. Doğduğumuz anda güneşin nerede olduğuna bakar isek neyi başarmak istediğimizi görebiliriz. Bir başka deyişle mirasımızın veya hayat hikayemizin neleri içereceğini daha iyi anlayabiliriz.

Güneş ve burç kavramı

Doğdumuz gün ve zamanda Güneş hangi burçtaysa bizim öz burcumuz odur. Bu sebeple Güneş Yengeç’teyken doğan birinin burcuna “Yengeç burcu” deriz. Burada sıkça düşülen bir yanılgı vardır. Güneş burcumuz sadece tek başına o özellikleri taşıdığımız anlamına gelmez. Çünkü Astrolojik haritalarımızda Güneş dışında bir çok harita elemanı bulunur. Hepimizin 12 burcun kokteyli fakat farklı oranlarda karışımı olduğumuzu sıkça hatırlatacağız.

Güneş de tıpkı Mars gibi eril (erkeksi) enerji taşır. Bundan yola çıkarak kendi erkek enerjimizi, babamızı, eşimizi ve hayatımızdaki önemli erkek figürleri de temsil eder.

Güneş’in astrolojik sembolü ortasında bir nokta olan tam dairedir. Daire sembolizma olarak tamlığın ve bütünlüğün sembolüdür. Ortasındaki nokta da bu tamlığın içinde varolan hayatı ve bütünle birliğini anlatır. Bu haliyle sembolizmada “tek olmak fakat bir bütünün parçası olmak” manası aktarılır. Yani bir tür “kendini gerçekleştirme” olgusundan  bahsedilir.  Diğer gezegen sembollerinden farklı olarak Güneş’ten aldığımız ışığı yalnızca tek bir alana odaklanmak için kullanmayız. Aksine bir çok noktayı dengelemek için yansıtmamız gerekliliği ortaya çıkar.

Güneş Astrolojide Aslan burcunu yönetir. Mars’ın yönettiği Koç burcunda yücelir. Satürn’ün yönettiği  Kova burcunda zararlıdır. Venüs’ün yönettiği ve Satürn’ün yüceldiği Terazi burcunda düşük çalışır.

Bir kişinin Güneş’inin burç yerleşimine bakarak, o kişinin karakter çerçevesini anlayabiliriz. Amaçlarının özünü ve enerji seviyesini görebiliriz. Çoğu zaman fizyolojik özelliklerini daha iyi kavrarız. Haritanın tüm gezegenlerinin Güneş’e (amacımıza) hizmet ettiğini düşünebiliriz. Bu nedenle Güneş’in haritalarımızda hangi burçta olduğuna oldukça önem veririz.

Güneş’inizi iyi analiz ederek;

  • Kendinizin ve başkalarının hayat amaçlarına dair objektiflik kazanabilirsiniz. (Kişiler hayatın hangi alanına daha fazla eğilim gösterir/ odaklanır?)
  • Genel karakteri hakkında içgörü kazanırız ve buradan yola çıkarak kişilerle olan bağlarınızda farkındalığınızı yükseltebilirsiniz. (X burçta Güneş’i olan kişi için bu konu gerçekten önemlidir.)
  • “Objektif farkındalık; hayata bakışı tazeler” (Yengeç burcuyum bu sebeple ailevi veya duygusal hayatımda güvenlik çok önemlidir. Oğlak burcuyum bu nedenle sorumluluk bilincim yüksektir. Kariyerimde başarılı olmak benim için önemlidir. )

Güneş Terazi seyrinin bizlere naif odaklar ve nazik başarılar getirmesi dileğiyle!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

http://astrolojitalks.com/wp-content/uploads/2018/02/dark_bottom_divider.png
http://astrolojitalks.com/wp-content/uploads/2021/12/astrolojitalks_500x1500-09-640x213.png

Yıldızların gizemli dünyasına hoşgeldin!

    YILDIZLARDAN HER DAİM HABERDAR OLMAK İÇİN ABONE OLUN!