2023 Burç Yorumları

Yeni yılda bizi neler bekliyor?

2023 Burç yorumları yazı dizimiz hazır!

Yıl boyunca dönüp bakabileceğiniz yol haritası olarak hazırladığımız yazılarımız kollektife şifa olsun!

Bu vesile ile mutlu, bereketli, sağlıklı ve keyifli bir yıl dileriz!

http://astrolojitalks.com/wp-content/uploads/2018/02/dark_top_divider.png

Bu sayfadaki içeriklerimiz;

Aşağıdaki alanda okumak istediğiniz Yazı Bölümü butonunu tıklayarak ilgili bölüme hızlıca ulaşabilirsiniz.

2023 Yıllık Burç Yorumları

*Burcunuzun yıldız takımı alanını tıklayarak 2023 Burç Yorumları alanınıza ulaşabilirsiniz!

2023 Burç YorumlarıKoç Burcu

21 Mart - 20 Nisan arasında doğanlar

2023 Burç YorumlarıBoğa Burcu

21 Nisan - 20 Mayıs arasında doğanlar

2023 Burç Yorumlarıİkizler Burcu

21 Mayıs - 21 Haziran arasında doğanlar

2023 Burç YorumlarıYengeç Burcu

21 Haziran - 22 Temmuz arasında doğanlar

2023 Burç YorumlarıAslan Burcu

23 Temmuz - 22 Ağustos arasında doğanlar

2023 Burç YorumlarıBaşak Burcu

23 Ağustos - 22 Eylül tarihleri arasında doğanlar

2023 Burç YorumlarıTerazi Burcu

23 Eylül - 22 Ekim tarihleri arasında doğanlar

2023 Burç YorumlarıAkrep Burcu

23 Ekim - 21 Kasım tarihleri arasında doğanlar

2023 Burç YorumlarıYay Burcu

22 Kasım - 21 Aralık tarihleri arasında doğanlar

2023 Burç YorumlarıOğlak Burcu

22 Aralık - 20 Ocak tarihleri arasında doğanlar

2023 Burç YorumlarıKova Burcu

21 Ocak - 19 Şubat tarihleri arasında doğanlar

2023 Burç YorumlarıBalık Burcu

20 Şubat - 20 Mart tarihleri arasında doğanlar

2023 Burç Yorumları2023'de Türkiye ve Dünya

Yeni yılda bizi neler bekliyor?

2023 Burç yorumları yazı dizimizin yanısıra 2023 yılının genel görünümlerine de yer vermek istedik!

Değişen Dünya’nın bir prototipi görünümünde bir 2023 yılı bekliyor bizleri…

Gerek aks değiştiren Ay düğümleri gerek ise gezegenlerin birbirine yapacağı bazı sert etkileşimler ile ülkemiz ve Dünya için oldukça ilginç zamanlara doğru geçiş yapıyoruz.

2023 Yılı Önemli Dönemler

Artı kısmına basarak metni açabilirsiniz.
Tutulmalar bize neler getiriyor?
Tutulma etkilerine özet bakış!

2023 GÜNEŞ VE AY TUTULMALARI

2023 yılı içerisinde tutulmalar aks değiştirerek Koç ve Terazi aralığına geçiş yapıyor. Yaklaşık 18 ay süren Boğa-Akrep etkisi ile oldukça yoğun bir direnç göstermek durumunda kaldık. Akrep burcu ülkemiz de en çok etki alan ülkeler arasında oldu. 

Tutulmalar birbirini takip eden süreçlerdir. Bu sebeple 19 Kasım 2021’de başlayan Boğa-Akrep dönemini 2023 yılında 5 Mayıs Akrep Ay Tutulması ve 28 Ekim Boğa Ay Tutulması ile sonlandırıyor olacağız. Bu dönem içerisinde Kasım 2021’den bu yıla getirdiğimiz sürecin son halkaları, can alıcı noktaları olacaktır. Akrep ve Boğanın değişime kapalı, kalıplarına bağlı yapısının yerini yavaş yavaş Koç-Terazi öncü grubu aldığında ise daha cesaretli, risk almaya odaklı, başlatma enerjisi yüksek olaylar bizleri karşılayacak. 

Yıl içerisinde yaşayacağımız diğer iki tutulma ise Koç-Terazi 18 aylık döneminin ilk tutulmaları olma özelliğini taşıyor. İlki 20 Nisan 2023 Koç burcunda bir Güneş Tutulması ile meydana geliyor. Bu tutulma aynı zamanda yılın ilk tutulması olma özelliğini de taşıyor.

Diğer tutulmamız ise 14 Ekim 2023 Terazi burcunda Güneş Tutulması olarak karşımıza çıkıyor. Dünya tümü ile harekete geçerken yükselen Yengeç Mars Terazi ülkemizde ciddi girişimlerde bulunmaya hazırlanıyor.

20 NİSAN 2023 / 29 DERECE KOÇ BURCUNDA GÜNEŞ TUTULMASI

Yılın ilk tutulması 20 Nisan 2023’te Koç burcunda Güneş Tutulması ile gerçekleşiyor. Bu tutulma hem Koç-Terazi aksının ilk tutulması olması hem de 29 derecede gerçekleşmesi sebebi ile oldukça önemli bir gök olayı olma özelliğini taşıyor. Ülkemiz açısından değerlendirdiğimizde tutulma anında yücelimlerin yoğunlukta olması ani ve beklenmedik koşulları beraberinde getirebilir. Skandallar, düşünmeden hareket etme, gücün kontrolsüz kullanımı şeklinde yorumlayabiliriz. İşin içerisinde Jüpiter’in de olması olayları beklenmedik noktalara taşıyabilir, fevri davranışlar açığa çıkabilir. Aynı zamanda liderlerin ani çıkışları, kontrolsüz olarak bir şeye ya da bir topluluğa aşırı yüklenme ve bunu bitirmek üzerine atılan adımları görebiliriz. 

Koç burcu savaşlar, patlamalar, askeri durumlar ile yakından ilgilidir. Geçmiş Koç Tutulmalarına baktığımızda bunun çeşitli örneklerini görmemiz mümkündür. 

Sınırlarda askeri hareketlilik, ırkçılık kaynaklı sorunlar, ordu içinde yaşanan problemler, global olarak göz önünde olacağımız bu tutulma döneminde seçimlerin yaklaşmasını da göz önünde bulundurursak tarihsel olarak önemli bir dönemece gireceğimizi söyleyebiliriz. Doğal afetler, ilginç hava koşulları ve anayasanın değişimi ya da yeniden düzenlemesi açısından dikkat çekici rol oynayacaktır. Ülke yönetimi ile ilgili birçok şeyin zincirleme değişimine şahit olabiliriz. Tarım ile ilgili ticari yansımaları da görmek bizi şaşırtmaz. 

Ülkemizin Progress haritasına göre sürdürülebilecek finansal girişimlere olanak sağlayan zeminlerin oluşması, yabancı kaynaklardan tarım ve ticari destekler alabiliriz. Borsa stabile geçerken, uluslararası silah ticaretinde bazı ambargo veya mecburiyetler ortaya çıkabilir.

5 MAYIS 2023 / 14 DERECE AKREP BURCUNDA AY TUTULMASI

Yılın ikinci tutulması 5 Mayıs 2023’te Akrep burcunda Ay Tutulması olarak gerçekleşiyor. 2021 Kasım döneminde başlayan serinin son tutulmalarına gelmiş bulunuyoruz. Bu dönemde karşımıza çıkan her meselenin başlangıç noktasını Kasım 2021 olarak düşünürsek aslında son halkalarda konuların sonuçlanması açısından önemlidir. Akrep burcu ülkemiz için önemli bir süreç olması sebebi ile bilgi, kaynak ve organize suçlarla alakalı şaşırtıcı gelişmeler yaşanabilir. Dışarıdan etkilere açık olduğumuz bu tutulma döneminde finansal olarak ani değişimlere, doğal afet ve deniz merkezli sulardan gelebilecek tehlikelere karşı da tedbirleri artırma gerekliliği vardır. 

Uluslararası kanunların da işin içinde olduğu zorlanmalar, sabotaj gibi unsurları da sıkça duyabiliriz. Bu dönemde alışveriş merkezleri, park, bahçe, spor müsabakaları ve çocukları merkeze alan alanlarda önemli rol oynamaktadır. Süreci iyi özümseyerek tedbirleri elden bırakmamalı, kalabalık alanlarda kural ve kuralsızlık arasındaki ince çizgiyi görmezden gelmemeliyiz. 

14 EKİM 2023 / 21 DERECE TERAZİ BURCUNDA GÜNEŞ TUTULMASI

Yılın üçüncü tutulması 14 Ekim 2023’te Terazi burcunda Güneş Tutulması olarak gerçekleşiyor. Seçim sonrası bir dönem olduğunu düşünürsek bu tutulmayı birçok gezegen retro konumda yaşıyor olacağız. Retro zamanlar süreci özümseme, ayak uydurma ve uyum sağlamak ile ilişkilendirilir. Bu sebeple kadroların değişimi, düzenlemeler ile ilgili genel bir yavaşlık söz konusu olabilir. Özünde yeniliklerin sindirilmesi, fizibilite yapmak açısından olağan karşılanabilecek bir süreç olacaktır. Projelerin uygulama esnasında işe yarar olup olmadığı meseleleri gündeme gelebilir ve tartışılabilir. Test aşamasında olan konular yeniden masaya yatırılabilir. 

Aynı zamanda güvenlik kadroları, güvenlik birimleri, emeklilik, muhalefet ve kaynaklar açısından da dikkat çekici bir süreç olabilir. Bu dönem bazı bakanlıkların yeniden kurulması, ayrılan bakanlıkların yeniden birleştirilmesi gibi gündemleri sıkça duyabiliriz. Parlamenter sisteme geçiş sürecinin de tartışılabileceği bir dönem olmasından sebep hem iktidar hem de muhalefet tarafında köklü değişimlere şahit olabiliriz. Yine muhalefet kanadından çok fazla kanun tekliflerin geleceği bir dönem olabilir.

28 EKİM 2023 / 5 DERECE BOĞA BURCUNDA AY TUTULMASI

Yılın dördüncü tutulması 28 Ekim 2023’te Boğa Burcunda gerçekleşiyor. Bu tutulma hem yılın hem de Boğa-Akrep aksının son tutulması olma özelliğini taşıyor. Süreç açısından Kasım 2021’den bu yana geriye dönüp baktığımızda ne kadar farklı bir noktada olduğumuzu görebiliriz. Ülkemiz açısından piyasalarda güven arayışı, güvenlik konularının yeniden konuşulması ve tabi ki Cumhuriyetimizin 2. Yüzyılında finansal ve kültürel kalkınma planlarının masaya yatırılması gibi ana gündemlerimiz olacaktır. Geçiş yolları, parçalı ticari yapılarla ilgili ulaşımlar, sınırlar arası geçişler, vizesiz ulaşmak, gizli anlaşma ve sözleşmeler ile birçok şeyden para kazanma sürecine doğru girebiliriz. 

Yoksunlukları telafi etmek amacıyla tüm enerjiyi belli bir noktaya yöneltme durumu ortaya çıkacaktır. Tam olarak ülkemiz menfaatlerine göre hareket etme süreci gibi düşünebiliriz. Devlet memurları, ordu, güvenlik, gündelik işleyiş, kendi başına işleyen sistemlerle ilgili yeni düzenlemelere ihtiyaç duyulabilir. Yöneticilerin değişimi ve ülkemiz genelinde bazı ilklere imza atılması, girişimciliğe destek verilmesi açısından önemli bir tutulma dönemindeyiz. Aynı zamanda Boğa burcu sabit bir burç olması nedeniyle çeşitli yer hareketliliklerine de sebebiyet verebilir.

Plüton Kova'ya geçiyor!
Plüton hangi alanları etkileyecek?

Plüton kendi içinde derin anlamları olan çok farklı bir gezegen. 27 Ocak 2008’den bu yana Oğlak burcunda ileri geri hareketteydi. Bir burçta uzun süre kalması sebebi ile gözle görülür anlık bir değişimden söz etmemiz mümkün olmayabilir. Ancak uzun yıllara yayılan değişim penceresine bakıldığında asla küçümsenemez. 

Bulunduğu alanda güçlü değişim ve dönüşümü getiren bu gezegen Oğlak burcunda genel anlamda yönetimler, otoriteler, emlak ve para piyasası ve en önemlisi kapitalizmi hayatımıza getirdi. Tüm dünya bu alanda bir yarışa girerek kendi alanlarında öncü olmak için çalışmalar yaptı ve sistemler kurdu. Unutmayalım ki Oğlak burcu sert ve soğuktur. Bu nedenle alınan tüm kararlar, getirilen tüm sistemler gerçekçi, maddesel ve katı oldu. Bu seyrini 21 Ocak 2024’e kadar sürdürecek. Ancak 2023 yılı içerisinde bir sonraki burç geçişi için bize ön bir fragman sunacak. 

PLUTON OĞLAK BURCUNDA TÜRKİYE VE DÜNYADA NELER OLDU?

Görüldüğü üzere oğlak burcu sistematiği ile kamu üzerinde yapılan değişimler, anlaşmalar ve devletler arası iş birlikleri bu dönemde oldukça ön plandaydı. Çıkar çatışmalarını da beraberinde getiren bu döngü ile kurulan ya da yıkılan sistemlerin ne kadar işleyip işlemediğini görmemiz için aslında son yıllara bakmak mümkün. Devir değişiyor ve insanı ön plana koyan çalışmalar yapılması gerekliliği öne çıkıyor. Bu nedenle 2023 yılı içerisinde Plüton’un Kova ziyareti ile ‘’Biz’’ kavramını bir noktada deneyimlemeye başlayacağız. Plüton daha önce 1778 – 1799 yılları arasında Kova burcunda seyretmişti. 

1778 – 1799 yıllarında neler oldu ?

Tarihten referans aldığımızda Kova Çağı dediğimiz dönemin vurgularını yoğun bir mücadele olarak görüyoruz. Toplumların birlikte hareket etmesi, bazı birliklerin kurularak, bazılarının yıkılması ile ilgili oldukça fazla tema çıkıyor karşımıza. 

Bu nedenle Plüton 19 Ocak 2044 yılına kadar farklı ve marjinal olayları beraberinde getirirken, sistemleri insan odaklı ve hümanist bir yaklaşım ile değiştirip dönüştürecektir.

Kova burcu Dünya astrolojisinde özgürlük, bağımsızlık, teknoloji, ifade özgürlüğü, insanı ele alan sosyal alanları temsil eder. Bu tema ile yeni birliklerin kurulması muhtemeldir. 

Ülkemiz açısından bakıldığında sistemsel olarak sert açılar altında olacağımız bir döneme işaret ediyor. Türkiye haritasında 8. Evden alacağı etkiler ile savaşlar, doğal afetler, ülkenin borçları, vergi, bankalar, ölüm ve ölüm oranları ile ilgili konuları önümüze çıkartacaktır. Bu noktada ülkenin borçlarının akışını düzenlemesi, toparlaması gerekliliği doğarken, vergilendirme ve bankacılık sistemleri ile ilgili önemli düzenlemeleri de görmemiz mümkündür. Unutmayalım ki herhangi bir gezegen doğası gereği bir burca geçmeden önce de etkilerini yansıtabilmektedir. Ülkemizin Güneş’i 5 derece Akrep burcunda olduğundan biz bu etkileri mart ayı itibariyle almaya başlayabiliriz. Lider ve yönetim sistemleri ile ilgili zorunlu değişiklikler, kalıcı ve bazen koparıcı, mücadele gerektiren konular ile gündem meşgul olabilir. 

Plüton Kova burcuna geçip retro yaptığında birkaç özel görünümle hayatımızı etkisi altına alacaktır. Temmuz – Ağustos 2023 tarihlerine özellikle dikkat çekmek gerek. 29 derecedeki Plüton Oğlak burcunda retrosu ve ay düğümleri ile kurduğu sert kontaklar ile geçmiş ve gelecek arasında yeniden yapılandırmanın son halkalarını oluştururken, bitmeyen, kapanmayan durumların fişini çekmek için hazır bekliyor olacak. İş birliklerini sonlandırmak veya sınır ötesi operasyonlarla ilgili önemli gelişmeler olabilir.

2023 içinde göreceğimiz Plüton Kova fragmanını 2024 yılı itibariyle daha yoğun bir şekilde hissedeceğiz.

Satürn Balık Transiti
Satürn hangi alanları etkileyecek?

Satürn 8 Mart 2023 tarihinde Balık burcuna geçerek yeni bir 2,5 yıllık döngüye girmemize neden oluyor. Satürn transitleri zordur, öğreticidir ancak kalıcı ve ödüllendiricidir. Geçtiğimiz 2,5 yıllık dönemde Kova burcundaki seyrinde çeşitli sosyal sorumluluk projelerinin artışına şahit olduk. Uzay ile ilgili çalışmalar ve teknolojik gelişmeler çokça artarak hayatımıza katıldı. Mesela robot süpürgeler. Hemen hemen birçok evde ve ulaşılabilirliği fazla olan bir ürün. 

Aynı zamanda çok farklı hava ve doğa olaylarına da şahit olduk. Türkiye açısından bakıldığında yeni ekonomik sisteme geçiş, bankacılık sistemlerinde yeni düzenlemeler, vergi ve sigorta ile ilgili gelişmeleri çok yoğun derecede hissettik. Tabi ki Satürn Kova burcunda yönettiği bir alanda olduğu için doğasına uygun davranarak bizleri hümanistliğe yaklaştırdı. Özellikle finansal açıdan işverenlerin ve devletin çalışına desteklemek, enflasyona bağlı maaş artışlarını da göz önünde bulundurursak ilerleyen dönemler için atılan büyük adımlar olduğunu söyleyebiliriz. Bununla birlikte Kova burcu grupları da simgeler. Grup çalışmaları, ortak akıl ile bir araya gelen topluluklar ve iş birliklerinin artışını da söylememiz mümkündür. 

Tüm bunlar yaşanırken Kova burcunun isyanlar, bilgi ve icatlar ile ilgili olduğunu da düşünürsek; Dünya üzerinde yaşanan başkaldırılar, isyanlar ve yeni teknolojik gelişmeleri de bu çerçevede değerlendirebiliriz. Kripto paralar, dijitalleşme ve modernlik açısından çeşitli değişimleri de yaşadık.

17 Aralık 2020’den bu yana yaşadığımız bu etkiler ile artık Mart 2023 itibariyle Satürn Balık dönemine geçiş yapıyoruz.

SATÜRN KOVA BURCUNDA TÜRKİYE VE DÜNYADA NELER OLDU?

Satürn bundan önce 1994-1996 yılları arasında Balık burcundaydı. Balık burcu Dünya astrolojisinde sular, denizler, deniz yolları, alkol ve uyuşturucu maddeler, psikolojik konular, hastane ve hapishaneler, dini yerler, ibadethaneler, dini liderler, gazlar, dolandırıcılık gibi konuların yanı sıra büyük toplumsal iyilikler, hayır işleri, fedakarlıkları ve iyimserliği de gösterir.

1994-1996 yıllarında neler oldu ?

  • NAFTA (Kuzey Amerika Ülkeleri Serbest Ticaret Anlaşması) yürürlüğe girdi.
  • Eski İSKİ Genel Müdürü Ergun Göknel, ‘Klor yolsuzluğu’ davasından 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.
  • Ürdün Kralı Hüseyin ile İsrail Başbakanı İzak Rabin savaş durumunu sona erdiren deklarasyonu imzaladılar.
  • İstanbul’da yapılan Dünya Halter Şampiyonası’nda Türk sporcu Halil Mutlu, 7 dünya rekoru kırarak 3 altın madalya kazandı, Naim Süleymanoğlu da 5 dünya rekoru kırarak 3 altın madalya kazandı.
  • Tokyo Metrosu‘nda Aum Shinrikyo tarikatı üyeleri tarafından sarin gazı kullanılarak gerçekleştirilen terör saldırısında 12 kişi hayatını kaybetti, 4000’den fazla kişi yaralandı.
  • Güneydoğu Anadolu Projesinin bir parçası olan Şanlıurfa – Harran su kanallarına, ilk su verildi.
  • Nasuh Mahruki Everest‘in zirvesine ulaşarak dünyanın en yüksek zirvesine ulaşan ilk Türk oldu.
  • Isparta‘nın Senirkent ilçesinde meydana gelen sel felaketinde 74 kişi öldü.
  • Eralp Akkoyunlu (d 1933), 1987 yılında çıktığı dünya seyahatini tamamlayarak bunu gerçekleştiren 5. Türk oldu. 6 yıl 7 ay süren bu yolculukta Akkoyunlu, 302 gün seyir yaparak dünyayı dolaşmıştır.
  • İtalya Başbakanı Lamberto Dini partiler arası görüşmelerin başarısızlıkla sonuçlanması üzerine istifa etti.
  • ABD’nin Rhode Island eyaletinde, motorunda yangın çıkan Scandia adlı römorkör, çektiği North Cape adlı tankerle karaya oturdu. Kazada 828,000 galon petrol denize sızdı, haftalar boyunca çok sayıda kuş ve deniz canlısı öldü.
  • Endonezya‘nın Sumatra adası açıklarında bir feribot battı; kazada 100’den fazla kişi boğularak öldü.
  • Yunanlar Ege Denizi’ndeki Kardak kayalıklarına Yunan bayrağı çekti.
  • Haiti‘de aşırı yolcu alan bir tekne battı; 200’den fazla kişi öldü.
  • Tanzanya‘nın batısındaki Mwanza kasabası yakınlarında, dünyanın ikinci en büyük gölü olan Victoria Gölü‘nde bir teknenin alabora olması nedeniyle yaklaşık 1.000 kişi yaşamını kaybetti.
  • Japonya’da bakteriyel enfeksiyona bağlı olarak başlayan ve salgın boyutuna gelen gıda zehirlenmesinde 6.000 çocuk zehirlenirken, 3 kişi yaşamını yitirdi.
  • Guatemala hükûmetiyle Guatemala Ulusal Devrimci Birliği arasında imzalanan barış anlaşmasıyla 36 yıldır süren iç savaş sona erdi.

Satürn Balık burcuna geçtiğinde;

Ülke haritamızın tepe noktasını etkisi altına alıyor. Yükselen Yengeç ve Akrep burcu olan ülkemiz bu geçişten genel anlamda olumlu etkilenecektir. 10. Ev konuları üzerinden etki alacağımız bu süreçte ülke yöneticileri, başkan, başbakan ve otorite kişiler, ünlü insanlar, ülke imajı ve uluslararası itibar konuları üzerinde etkin rol oynamış olacaktır. 

Uluslararası alanda çeşitli başarılara imza atabileceğimiz gibi, refah düzeyinin artışı mevcut koşulların iyileştirilmesi gibi adımlar da atılacaktır. Dini yerler, din adamları, hastane ve hapishaneler ile ilgili konularda yeni düzenlemelere ihtiyaç duyulabileceği gibi, af konuları da gündeme gelebilir. Tıp alanında atılacak umut verici adımlar, deniz ticaretinin gelişmesi, gaz ve sıvılarla ilgili yeni düzenleme ve iş birlikleri de ortaya çıkabilir. Sanatsal açıdan da başarı sağlayabileceğimiz bu süreçte kamu alanında istihdam ve iyileştirmeler, sistemsel esneklik sağlanabilir. Yönetimin yeniden tesis edilmesi, revizyon ve sistem reformu da görebileceğimiz etkiler arasındadır.

Jüpiter'in Koç ve Boğa Transitleri
Jüpiter hangi alanları büyütüyor?

Jüpiter astrolojide sık burç değiştiren bir gezegen olması sebebi ile ortalama bir burçta bir yıl kadar kalır. Bunu zaman zaman retroları sebebi ile bir yıl içerisinde iki farklı burçta deneyimleyebiliriz. Bu kısa geçişlerini bir fragman niteliğinde bizlere verir. 2022 yılı içerisinde kısa bir Koç burcu seyahati yapan Jüpiter ardından retro döneminde Balık burcuna geçiş yaptı ve 21 Aralık 2022 tarihi itibariyle Koç burcuna kesin geçişini gerçekleştirdi. Bu süre içerisinde Koç burcunun hareketliliği, dinamik yapısı ve atılganlığı ile özellikle ülke gündemimiz üst düzeyde hararetliydi. Jüpiter 16 Mayıs 2023’e kadar bu Koç burcunda kalarak Türkiye açısından 2022 yılı içerisinde gördüğümüz fragmanın ilk gösterimini bizlere sunmaya hazırlanıyor. 

Dini, hukuksal ve uluslararası konular ile, din adamları, dini yerler, üniversiteler, hâkim, avukatları da temsil eden Jüpiter ile ülke yönetiminde söz sahibi olan kişilerin, kanun koyucuların, ticaret ve itibar konularının yeniden gündemde olacağını söyleyebiliriz. Unutmayalım ki Jüpiter büyüteç etkisi olan bir gezegendir. Olumlu ve olumsuz anlamda tüm etkiyi büyütür. Koç seyahatinde ülkemizin Mars’ının karşısından geçerken kendimizi savunma pozisyonumuzu yanlış kullanabilir, bazen abartıya kaçabiliriz. Buna bağlı olarak bozulabilecek anlaşmalar, finansal koşullara karşı dikkat edilmesi önerilir. Din, eğitim ve hukuksal konularda denenmemiş yöntemlere karşı istekli olabilir, risk alabiliriz. Ancak tepe noktasından geçen Jüpiter Balık burcunda olduğu gibi bize yine Mayıs 2023’e kadar uluslararası arenada çeşitli başarılar da getirecektir. Meclis, parlamento ve konseyler arasında oluşabilecek pürüz ve çatlaklıklar da bu dönemde büyüyebilir.

Boğa burcu Dünya astrolojisinde para, güvenlik, somut ve maddesel dünya, yeme-içme, yapılar, sistemler, bankacılık, ekonomi gibi alanları gösterir. Sabit bir burç olması sebebi ile kalıcı ve istikrarlı durumları beraberinde getirecektir.

Jüpiter 16 Mayıs 2023 itibariyle Boğa burcuna geçerek yaklaşık olarak retroları ile bu alanda 25 Mayıs 2024’e kadar kalacaktır. Yeni bir enerji olması ve 12 yılda bir aynı konuma gelmesi sebebi ile şöyle bir 12 yıl öncesine yani Jüpiter bir önceki Boğa geçişinde neler getirmiş göz atalım.

Haziran 2011 – Haziran 2012 arasında neler oldu?

  • Elazığ‘da 5.4 büyüklüğünde deprem oldu. Bazı kerpiç yapılar yıkıldı.
  • Atatürk Türk Dili Ödülü Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili‘ye verildi. Ödülü Saakaşvili adına Büyükelçi Tariel Lebanidze aldı.
  • Kamuoyunda 2b arazisi olarak bilinen Orman vasfını kaybetmiş hazine arazilerinin satışını öngören yasal düzenleme TBMM‘de kabul edildi.
  • MuğlaÖlüdeniz açıklarında 6.0 Mw büyüklüğünde deprem meydana geldi.
  • Kamuoyunda 4+4+4 olarak bilinen ve zorunlu eğitimi kademeli hale getirerek 8’den 12 yıla çıkaran kanun teklifi TBMM‘de kabul edildi.
  • Sivas‘ta 2 Temmuz 1993’te Madımak Oteli’nin yakılması ile ilgili dava zaman aşımına uğradı ve düştü. Davada 5 kişi yargılanıyordu.
  • Türk lirasının yeni simgesi tanıtıldı.
  • Türkiye’yi 6 ekonomik bölgeye ayıran yatırım teşvik sistemi açıklandı.

Geçmiş referanslara bakıldığında önemli ve kalıcı uygulamalar başlatılmış hatta 2022 yılı içerisinde hala kullanımda olan mevzuatları da görmekteyiz. Ayrıca Boğa burcu sabit bir burç olması sebebi ile Akrep burcu ülkemizde çeşitli yer hareketliliklerine de sebep olmuştur. Yine bu dönemde aynı izlenimleri görebileceğimiz gibi, para piyasaları, bankalar ile ilgili yeni düzenlemeler, mecliste yoğun bir tempo gözlemleyebiliriz. Milletvekilleri, yöneticiler açısından hukuksal süreçlere tanık olmamız muhtemeldir.

2023 Merkür Retroları
Bu yıl Merkür'ün 4 retrosu var!

Yıl içerisinde 4 kez Merkür retrosu yaşayacağız. Özetle bu Retrolar hava grubundaki burçlarda başlayıp, toprak grubundaki burçlarda bitecek.

Retroların ortak teması ise geçmişte yarım kalan konuları Retro dönemde önümüze getirerek somutlaştırmak olacaktır. Yani evren bize işleri toparlamamız için bir zaman dilimi sunuyor.

Merkür Retro Tarihleri

  • 29 Aralık 2022 ve 18 Ocak 2023,
  • 21 Nisan 2023 – 15 Mayıs 2023,
  • 23 Ağustos 2023 – 15 Eylül 2023,
  • 13 Aralık 2023 – 2 Ocak 2024

Merkür Retrolarında yeni bir işe, ilişkiye ya da projeye başlamayı önermeyiz. Bunun yerine eski işleri toparlamayı veya yeni projelere “hazırlık yapmayı” tavsiye ederiz.

MERKÜR RETROLARI

2023 yılına 29 Aralık 2022’de Merkür’ün Oğlak burcundaki retrosu ile başladık. 24 derecede başlayan retro 18 Ocak 2023 8 derece Oğlak burcunda sona eriyor. 7. Ev alanında yaşadığımız bu retro ile ülkenin müttefikleri, iş birliği içinde olduğumuz ülkeler ve liderleri ile ilgi sıcak temaslar kurulabilir. Bu dönemde atılacak yeni adım ve alınacak yeni kararlar ne yazık ki uzun vadede sonuç vermeyebilir. Açıklamaların veya fikirlerin değişmesi, yeniden gözden geçirilmesi gerekecektir. Süreç içerisinde bolca yalan haber duyabiliriz. İletişim faaliyetlerinin askıya alınması, anlaşmaların bozulması ihtimalleri de düşünüldüğünde Oğlağın getirisi olan diplomaside işler karışabilir. Evlenme ve boşanma oranlarını da temsil eden bu alanda dönemsel olarak boşanmalarda artış gözlemlenebilir.

21 Nisan 2023 – 15 Mayıs 2023 MERKÜR BOĞA RETROSU

Yılın göreceli olarak 2. Merkür retrosu Boğa burcunda gerçekleşiyor. Merkür 15 derece Boğa burcunda başladığı retrosunu 5 derece Boğa burcunda sonlandıracak. Boğa burcu astrolojide para ve güvenlikle çok fazla ilişkilidir. Bu dönemde yaşanan maddi kaynaklı sorunlar, yatırımların sekteye uğraması maddi ve manevi güven kaybına yol açabilir. 11. Ev alanında yaşayacağımız bu retroda özellikle meclis ile ilgili konular, alınan kararlar halk tarafından hoş görülmeyebilir. Aynı zamanda mecliste istifalar, yalan haberler, kanunlar içi değişiklik ve revizyonlara da sıkça rastlayabiliriz. Ekonomik alanda atılacak yeni bir adım veya alınacak kararların doğruluğunu teyit etmeden hareket etmemekte yarar olacaktır. Para piyasalarında bu dönem aşırı manipülasyon gözlemlenebilir.

23 Ağustos 2023 – 15 Eylül 2023 MERKÜR BAŞAK RETROSU

Yılın en vurgulu Merkür retrosu olduğunu söyleyebiliriz. Merkür Başak burcunda yönetici konumdaki retrosuna 21 derecede başlayıp 8 derecede bitirecektir. Merkür retro olmasına rağmen güçlü bir pozisyonda olduğu için yıl içerisinde en dikkat çekici dönemleri yaşayabiliriz. 3 ve 4. Evde yaşayacağımız bu retroda özellikle muhalefet kanadıyla ilgili önemli gelişmelere şahit olabiliriz. Muhalefet partileri arasında anlaşmazlıklar, sözlü tartışmalar ve hatta halkın baskısını üzerlerinde hissetme durumunun getirileri çok yoğun olabilir. Buna bağlı olarak istifalar, yalan haberler veya eleştirel tutumun dozunu kaçırma girişimleri oluşabilir. Bu alan aynı zamanda demir ve karayollarını, nakliye işleri, her türlü iletişim ağı (internet, posta vs.) medya ve yayıncılık, madenler, binaları temsil eder. Çeşitli bağlantı ve iletişim problemleri yaşanabilir, kaza ve arızalara dikkat edilmelidir. Yine tahıl ticareti ve tarım ile ilgili mevzuatlarda sıkça gündemde yer tutacaktır.

13 Aralık 2023 – 2 Ocak 2024 MERKÜR OĞLAK RETROSU

Yılın son Merkür retrosuna 8 derece Oğlakta başlıyoruz. Ancak bu retroda diğerlerinden farklı olarak Merkür geri hareketinde 23 Aralık 2023’te Yay burcuna geçerek 22 derece Yay burcunda 2 Ocak 2024 tarihinde sonlandıracaktır. Bu sebeple çok yönlü yaşayacağımız bu retroya özellikle dikkat etmemiz gerekiyor. Ülkemiz açısından 23 Aralık’a kadar dış ilişkiler, ticaret konuları, ülkenin anlaşmaları, açık düşman ve müttefikler alanında zorlanma ve ilişkilerin sekteye uğraması muhtemeldir. Olumlu açıdan değerlendirilirse bozulan anlaşmaların yeniden masaya yatırılması, ilişkileri ve ticareti geliştirmek ve iyileştirmek amacı ile bazı adımlar atılabilir. Merkür retro olarak Yay burcuna geçtiğinde ise halk sağlığı, istihdam, işçi ve memurlar alanında yaşanabilecek aksamalara işaret ediyor. 2 Ocak 2024’ e kadar bu alanda yeni reformlar yapılmak istenirken eksiklikler fark edilebilir ya da yanlış adımların yeniden değerlendirilmesi söz konusu olabilir. 

2022 Mars Retrosu
2022'de başlayıp 2023'te bitecek!

30 EKİM 2022 – 12 OCAK 2023 MARS RETROSU

Hareket ve motivasyon gezegeni Mars uzun zamandır İkizler burcunda seyahat ediyor. 30 Ekim 2022 tarihinden itibaren retro seyrine başladı. Türkiye ve Dünya üzerinde özellikle trafik kazaları, iletişim sorunları, gribal enfeksiyonları sıklaştırdı.  Mars’ın savaş gezegeni olduğu da düşünülürse Dünya üzerinde artan savaş atmosferini de buna bağlayabiliriz. 

Türkiye açısından 12. Ev alanında gerçekleşen bu retro hareketi sağlık sistemimiz, hapishaneler, suç örgütleri hatta Ay’ımızın burada olmasından sebep halkın taşkınlığı ve agresif tutumu olarak yaşadık.

12 Ocak 2023 itibariyle bu alandaki atılan adımalar, alınan risklerin daha tutarlı olması, halkın biraz daha yumuşaması ve uyum sağlaması konusunda pozitif bir eğilim gösterecektir. 

Her türlü kontrol edilemez alan olarak nitelendirilen bu alandaki retro birçok gizli durumun açığa çıkması olarak gözlemlenmiş olabilir.

2023 Venüs Retrosu
Aslan burcunda

Venüs her yıl retro yapmaz. En son 2022 yılına Venüs Oğlak burcunda retro hareketi ile girdik. Hatırlarsak yeni ekonomik planların açıklanması ve bankacılık sistemi ile ilgili atılan adımların sonuçları ile, toplumsal olarak özellikle kadınları da içine alan birçok konumuz oldu 2022 yılı içerisinde. Bu kez bu etkiyi yılın tam ortasında Aslan burcunda yaşıyoruz. Venüs Aslan burcunda astrolojide çocuklar, eğlence sektörü, kadınlar ve kadınlarla ilgili meseleler, evlilik ve doğum oranları, sanatçılar, spor, barış ve diplomatik meseleleri gösterir.

28 derece Aslan burcunda başlayan Venüs retrosu 12 derece Aslan burcunda son bulurken, Türkiye haritasında maddi kaynaklar, para piyasaları, borsa, ticaret, iletişim, ulaşım araçları ve yollar, yayınlar ve yayıncılar ile ilgili alanında gerçekleşiyor. Aslan burcundaki Venüs gösteri dünyasını şatafatı gösterebileceği gibi, değerli eşyalar, bir mala gösterilen değer ile de ilgilidir. Özellikle bu süreçte altın piyasası çok iyi gözlemlenmelidir. Yatırımlarınızda oldukça dikkatli adımlar atmalısınız. Türkiye açısından ise maddi alanda kaybedilen değerlerin geri kazanılması, zaman zaman ise ülke kaynaklarının doğru kullanılamaması açısından önemli bir durumdur. Bu süreçte kadınlar ve sanatçılar ile ilgili önemli girişimleri başrolde görebiliriz. 

http://astrolojitalks.com/wp-content/uploads/2018/02/dark_bottom_divider.png
http://astrolojitalks.com/wp-content/uploads/2021/12/astrolojitalks_500x1500-09-640x213.png

Yıldızların gizemli dünyasına hoşgeldin!

    YILDIZLARDAN HER DAİM HABERDAR OLMAK İÇİN ABONE OLUN!