Merkür Retrosu 2022 Terazi ve Başak burcunda!

Eylül 9, 2022by ecem0

Merkür Retrosu 2022 Terazi ve Başak burcunda!

Merkür Retrosu 2022 Terazi ve Başak burcunda ; Her türlü ikili ilişki iletişimin altını kazıp düzeltmek ve eksiklerini gidermeye hazırlanıyor!

Yine 10 Eylül Cumartesi günü Merkür Retrosu başlıyor! Merkür Retrosuna Terazi burcunda başlayacak fakat 2 Ekim’e kadar Başak burcunun 24.derecesine kadar gerilemiş olacak. Her türlü ikili ilişki iletişimin altını kazıp düzeltmek ve eksiklerini gidermeye hazırlanan bu Retro,  Başak’ta kalan hala düzenlenmesi gereken olayların da üzerinden geçilmesini sağlayarak görevini tamamlayacak! Retro süreçlerinde yeni bir işe başlamamalı, yeni elektronik aletler almamalı ve radikal kararlar vermemeliyiz! 

Retro nedir?

Aslen Retro süreçleri hızlı akan beşer hayatta yeterince vakit ayıramadığımız durum, kişi ve olayların tekrar gözden geçirilmesi için önümüze sunulan fırsat dönemleridir. Eğer Retrolar olmasaydı; hayatımızda zincirleme reaksiyon halinde dizilen hatalar bizi tıkayan ve fırsatları sürekli kaçırmamızı sağlayan bir kısır döngü haline gelirdi. Biz de bu kısır döngülerde takılıp gelişim gösteremezdik. Dolayısıyla Retro sürecinde bizler de yarım kalan işlerimizi tamamlamalı, planlarımız üzerinde ihtimalleri daha ağırlıklı düşünmeli ve bazı kararlar almadan önce bunları içselleştirmeliyiz. Böylece eksikleri, yanlışları ve kaçırılmış fırsatları görüp tekrar değerlendirmek için zihinsel olarak hazır oluruz. 

Bu yılın Merkür retroları çoğunlukla Hava grubunda başlayıp Toprak grubunda bitmeleriyle 2022’nin çılgın sularında bizlere farkındalık getiriyor. Sosyal düzlemlerde gayet mümkün görünen ve hızla alınmış altı boş kararları içselleştirerek pratikliğe dökmek bu yıl evren tarafından verilen fırsatlardan! Yalnızca Aralık 2022’de başlayacak Merkür Retrosu Toprak grubu Oğlak’ta olacak. Bu da her türlü gözden geçirmenin ardından tekrar tüm parçaları ana sistemimizde birleştirme ve sağlamlaştırma zemini hazırlayacak!

Merkür Retrosu 2022 yılının 10 Eylül’ünde;

Terazi’nin 8.derecesinden retrosuna başlayan Merkür gerileyerek 23 Eylül’de Teraziden çıkıyor. Sonrasında ise retrosunu 2 Ekim’de Başak’ın 24.derecesinde bitiriyor. Bir başka deyişle 10 – 23 Eylül arasında nisbeten sosyal ilişkiler üzerinden karışacak olan iletişim hatları; 23 Eylül – 2 Ekim aralığında ise rutin hayatın işlemeyen, faydasız ve yararsız pratik yönlerinde karışmaya devam ediyor. Böylelikle sosyal ilişkiler düzlemi sağlıklı, faydalı ve gözden geçirilmiş adımlar üzerine tekrar sağlamlaştırılma fırsatı buluyor. 

Böyle süreçlerde iletişimin netliği, bizlerin her türlü aksaklığa karşı temkinli olması ve aksayan yönlerin temelinde ne tür sorunlar yattığını görmemiz önem kazanıyor!

Şüphesiz 23 Eylül’de Retro Merkür 0 derece Terazi’de Güneş ile kavuşurken, bu retro sürecinin hayatımızda karıştırdığı alanları nasıl düzeltebileceğimize dair bazı ipuçlarını görmeye başlayacağız! 

Anladığınız, anlaşıldığınız ve herşeyden önce farkındalık kazandığınız bir Merkür Retro süreci dileriz!

Eylül 2022 Aylık Burç Yorumlarını Youtube Kanalımızda uzun uzun anlattık!

Astroloji'de Merkür

SİMGESİ

Hermes, yani Merkür’ü hem mitolojik hem astronomik olarak birleştirdik. Artık biraz da bizim alanımız olan Astroloji açısından bakalım!

Merkür astrolojide en temel ifade ile aklı kullanma şeklini, konuşmayı, yazmayı ve iletişimi sembolize eder.  iletişim, yazı, evrak, ticaret, seyahat, ulaşım araçları, kardeşler, elektronik cihazlar, arkadaşlar, gençler gibi bir çok sembolizmi vardır.

Merkür’ün astrolojik sembolü ise daire, yarım daire ve haç’tan oluşur. Kutsal ruhtan gelen bilgeliği yarım daireden alarak, tam dairede insane aklına taşır ve bu aklın ürünü kendini haç ile dünya zemininde gösterir. Güneş’ten çok uzaklaşmayarak bilincin (Güneş) ve aklın (Merkür) her daim bir bağı olduğunu ifade eder.

İkizler ve Başak burçlarının yöneticisidir. İkizler’de daha nötr, hızlı, kıvrak bir zeka ile kendini ifade ederken Başak’ta analitik, hizmet ve pratizm odaklı bir zeka mantığı ile çalışır.  Eski astrolojik bilgilere göre yüceldiği bir burç yoktur fakat son dönem yapılan astrolojik çalışmalarda bazı astrologlar Kova burcunda yüceldiği görüşünde birleşirler.

Bir başka deyişle; Dünyayı nasıl algıladığımız, zihin dünyamız ve zihnimizin çalışma biçimini ifade eder. Ek olarak öğrenme şeklimiz ve iletişim biçimimiz konularını sembolize eder. Konuşma, yazma, öğrenme, ticaret yapma gibi yetilerimiz Merkür’ümüzün nasıl çalıştığı ile direkt bağlantılıdır.“

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

http://astrolojitalks.com/wp-content/uploads/2018/02/dark_bottom_divider.png
http://astrolojitalks.com/wp-content/uploads/2021/12/astrolojitalks_500x1500-09-640x213.png

Yıldızların gizemli dünyasına hoşgeldin!

    YILDIZLARDAN HER DAİM HABERDAR OLMAK İÇİN ABONE OLUN!