Merkür Terazi burcunda 2022

Ağustos 25, 2022by ecem0

Merkür Terazi burcunda 2022

Merkür Terazi burcunda 2022; Politik ve nazik iletişimler zamanı!

26 Ağustos’ta iletişim gezegeni Merkür politik, nazik ve ikili ilişkilere önem veren Terazi burcuna geçiyor! Bir süredir Başak burcunda devam eden alçak gönüllü, titiz, detaycı, akılcı ve çalışkan iletişim tonları, şimdi adaletli, sosyal, eşitlikçi, estetik kaygıları olan ve denge arayan Terazi burcunun tonlarına bürünüyor! 

Merkür Terazi burcunda 10 Eylül’de retroya başlayacak!

Bu durumda Merkür’ün 10 Eylül’de Terazi burcunda retroya başlayacağını ve 2 Ekim’de Başak burcunda retrosunu bitireceğini hatırlatmamız gerek! Dolayısıyla Merkür Terazi seyri esnasında fikir, iletişim, karar ve zihinsel süreçlerimizle ilgili meselelerde dikkatli ve tedbirli olmamız gerek!

Merkür astrolojide;

Düşünce, iletişim, karar verme, konuşma, öğrenme, haber alma, merak etme gibi zihinsel süreçlerimizi yönetir. İkizler ve Başak burçlarını yönetir. 

Terazi burcu ise;

İlişkilerde dengeye ve ahenge odaklanan bir sembolizma taşır. Nazik, sempatik konuşan, politik, diplomatik, kararsız fakat barışçıl tutumlar sergilemek de yine bu sembolizmanın yansımalarındandır. İkili  ilişkiler, adalet, denge, uyum, güzel sanatlar, estetik, rafine zevkler de yine Terazi’nin temalarından bazılarıdır.

Merkür’ün Terazi burcu seyahatinde ise iletişimlerimizde eşitlik, adalet, nezaket, barışçıl ifade, empati eğilimi temalarına rastlayacağız. Özellikle aşk, sevgi, ortaklıklar, nişanlar, düğünler gibi toplumun “kalıcı birlikler kurma” temalarını da sıklıkla çalışacaktır. Yine aynı şekilde bu naiflik ve nezaket bizleri bazen “yüzeysel” ve “samimiyetsiz” hale de getirir.

Merkür Terazi burcunda yükselen burçları nasıl etkileyecek?

Bu etkiyle hava burcu grupları İkizler, Terazi ve Kova şanslılar! Bu geçişten oldukça ve “iş bitiren” fırsatlar yakalayabilir. 

Aslan ve Yay burçları da ikincil şanslı gruptan! Eğer gerekli eforu sarfedebilirlerse fırsatları yakayabilirler!

Koç, Yengeç ve Oğlak burçları bu geçişte zorlanabilir. Muhalefet eden ya da onları harekete geçiren tonda etkilenecektir. 

Başak, Akrep, Balık ve Boğa burçları ise kendi özel gündemlerine eğilebilir ya da diğerlerinin hayatlarında yan rollerle etki alabilirler. Bu geçiş burçlarını görmeyen durumda olacak.

Ağustos 2022 Aylık Burç Yorumlarını Youtube Kanalımızda uzun uzun anlattık!

Astroloji'de Merkür

SİMGESİ

Hermes, yani Merkür’ü hem mitolojik hem astronomik olarak birleştirdik. Artık biraz da bizim alanımız olan Astroloji açısından bakalım!

Merkür astrolojide en temel ifade ile aklı kullanma şeklini, konuşmayı, yazmayı ve iletişimi sembolize eder.  iletişim, yazı, evrak, ticaret, seyahat, ulaşım araçları, kardeşler, elektronik cihazlar, arkadaşlar, gençler gibi bir çok sembolizmi vardır.

Merkür’ün astrolojik sembolü ise daire, yarım daire ve haç’tan oluşur. Kutsal ruhtan gelen bilgeliği yarım daireden alarak, tam dairede insane aklına taşır ve bu aklın ürünü kendini haç ile dünya zemininde gösterir. Güneş’ten çok uzaklaşmayarak bilincin (Güneş) ve aklın (Merkür) her daim bir bağı olduğunu ifade eder.

İkizler ve Başak burçlarının yöneticisidir. İkizler’de daha nötr, hızlı, kıvrak bir zeka ile kendini ifade ederken Başak’ta analitik, hizmet ve pratizm odaklı bir zeka mantığı ile çalışır.  Eski astrolojik bilgilere göre yüceldiği bir burç yoktur fakat son dönem yapılan astrolojik çalışmalarda bazı astrologlar Kova burcunda yüceldiği görüşünde birleşirler.

Bir başka deyişle; Dünyayı nasıl algıladığımız, zihin dünyamız ve zihnimizin çalışma biçimini ifade eder. Ek olarak öğrenme şeklimiz ve iletişim biçimimiz konularını sembolize eder. Konuşma, yazma, öğrenme, ticaret yapma gibi yetilerimiz Merkür’ümüzün nasıl çalıştığı ile direkt bağlantılıdır.“

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

http://astrolojitalks.com/wp-content/uploads/2018/02/dark_bottom_divider.png
http://astrolojitalks.com/wp-content/uploads/2021/12/astrolojitalks_500x1500-09-640x213.png

Yıldızların gizemli dünyasına hoşgeldin!

    YILDIZLARDAN HER DAİM HABERDAR OLMAK İÇİN ABONE OLUN!