Uranüs Retrosu 2022

Ağustos 23, 2022by ecem0

Uranüs Retrosu 2022

Uranüs Retrosu 2022; Çılgın değişimlere ara verme zamanı!

24 Ağustos’ta devrimci, isyankar ve şokları getiren marjinal Uranüs, retro hareketine başlıyor!

İçinde bulunduğumuz çılgın trenden inme zamanı! Şimdi bir sonraki rounda kadar değişimlere alışmamız için bizlere zaman tanıyacak! Uranüs Retrosu 23 Ocak 2023’e kadar devam edecek. Uranüs’ün bir jenerasyon gezegeni olması ve ağır hareket etmesi sebebiyle bu retro günlük düzeyde hissetmeyiz, sadece bir süre büyük hayat meselelerinde çılgın değişimlere mola vereceğiz.

Uranüs Astrolojide;

Özgürlük, isyan, devrim isteği, farklılık, orijinalite, kopuşlar, ani gelen vurucu değişimler, dahiyane fikirler, teknolojik buluşlar, havacılık, alışılmışın dışındaki durumları anlatır. Uçlarda seyreden etkiler getirerek devrimleri, isyanları, grevleri, şiddetli olayları ve kopuşları yaratır. 

Ocak 2022’den beri ileri hareketindeydi. Haritalarımızın Boğa alanında büyük değişimler, şaşırtıcı sürprizler, ifşalar, yıkımlar, aydınlanmalar ya da güçlü bir özgürlük arzusu duyduğumuz durumlar yaşamıştık. Şimdi Uranüs’ün geri hareketiyle enerjisi de içe dönüyor. Biz de değişimlere alışmaya ve özgürleşmek istediğimiz noktaların üzerinde düşünmeye başlayacağız. Yaptığımız değişiklik ve reformların ne kadar istikrar vaat ettiğini değerlendireceğiz. 

Uranüs Retrosu boyunca;

Hayatımızı etkileyen büyük değişimler yapmamız önerilmez. Bunun yerine bu değişimlerin planlamaları üzerine düşünmek retro dönemini en iyi şekilde kullanmamızı sağlayacaktır. 

Uranüs Retrosu bizlere “farkındalık” getirsin!

Ağustos 2022 Aylık Burç Yorumlarını Youtube Kanalımızda uzun uzun anlattık!

Astroloji'de Uranüs

SİMGESİ

Uranüs diğer gezegenlerden farklı olan 1781 yılında keşfedilmiştir. Mitolojide Satürn (Kronos)’ün babası olan Uranos’tan esinlenerek isimlendirilmiştir. Bu sebeple astrolojide, mitolojide ve astronomide birebir örtüşmeyen sembolizmaların farklılığı üzerine hala tartışma konuları bulunuyor.  Bu farklılığın olabileceğini temel alarak Uranüs’ü anlamak için mitolojiye (hikayesine), astronomiye (gerçekliğine) ve astrolojiye (hayata etkisine) bakabiliriz.

Olimpostan önce yer ve göğün Kralı; Uranos !

Yunan inanışlarında Uranos; karanlık dönem sonrasında Gaia (Dünya) ile Erebus (herşeyin ilk yaratıcıları) ‘tan doğmuş. Bu da Uranus’ü Titanların, yunan tanrılarının ve diğer varlıkların ata tanrısı yapmış olur. Mitlere göre Uranos’un karısı Gaia öz çocuklarından nefret eden Uranos yüzünden tüm çocuklarını korumak zorunda kalmıştır. Çocukları tehdit altında olan ve kabul görmeyen Gaia, oğullarından titanların en güçlüsü ve hırslısı olan Kronos (Satürn)’a bir tırpan vererek babası Uranos’u hadım ettirmiştir.

Uranos hadımından ve tahtından indirilmesinden sonra  Kronos babası gibi diğer kardeşlerini hapsetmiştir. Bu sebeple annesi Gaia ve babası Uranos ona “bir gün onun da kendi oğlu tarafından devrilmeye yazgılı olduğu” kehanetiyle lanetlemişler. Ona “sıkıcı tanrı” (baskıcı, gergin, kısıtlayan anlamında) lakabını vermişlerdir.

Bazı mitlerin birbiriyle çeliştiği bilgileri de araştırmalara konu olmuştur

Keyifli retrolar olsun! Blog yazı dizimizi takip etmeye devam edin!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

http://astrolojitalks.com/wp-content/uploads/2018/02/dark_bottom_divider.png
http://astrolojitalks.com/wp-content/uploads/2021/12/astrolojitalks_500x1500-09-640x213.png

Yıldızların gizemli dünyasına hoşgeldin!

    YILDIZLARDAN HER DAİM HABERDAR OLMAK İÇİN ABONE OLUN!