Jüpiter Retrosu 2022

Temmuz 27, 2022by ecem0

Jüpiter Retrosu 2022

Jüpiter Retrosu 2022

Hali hazırda Zodyak’ın ilk burcu olan Koç’ta seyreden şans bolluk ve bereket gezegeni Jüpiter 28 Temmuz 2022 itibariyle retroya giriyor!

Bu yıl iki burç görünümüyle bizlere farklı gündemler taşıdı! 

Jüpiter astrolojide kişisel ahlak, inançlar, felsefe, eğitim, refah kaynakları, din, şans, fırsatlar, büyüyüp genişlemeyi arzuladığımız ve bu anlamda şanslarımız olduğu temaları anlatır. Global anlamda da yine din, din adamları, adalet sistemi, hukuk insanları, ülkenin zenginliği, banka ve bankacıları anlatır. 

Jüpiter Balık;

(29 Aralık 2021 – 11 Mayıs 2022) seyahati zaman zaman global anlamda şifalanmamıza, zaman zaman da belirsiz koşullar içinde çözülmemize neden olacak durumlara yol açtı. Kişisel hayatlarımızda pek çoğumuz Balık alanında Jüpiter’in geçişi ile çeşitli gündemler yaşadık. Özellikle Nisan 2022 Neptün kavuşum açısıyla hayatımızda “binde bir” yaşadığımız olaylar meydana geldi. 

Jüpiter Koç ;

(11 Mayıs – 28 Ekim 2022) seyahati ise ateşli bir etki getirerek, pek çok konuyu bireysel çıkarlara odaklanarak “hızla” ve “hararetli” bir şekilde büyüttü. Kimi zaman büyüyen koşullar bizleri agresyona sevketti, kimi zaman da kişisel olarak büyük potansiyeller vaadeden fırsatlar yakaladık. 

Şimdiyse 28 Temmuz 2022 ile 28 Ekim 2022 aralığında Koç, 28 Ekim – 20 Aralık 2022 aralığında ise Balık seyrinde yarım kalan, toparlanması gereken, yoğun gündemlerden ilgilenmeye fırsat bulamadığımız konuları kapatmak için retro yapacak. 

Kişisel hayatlarınızda “gittikçe büyüyen gündemlerin” sakinleşip size adaptasyon için zaman verdiğini göreceksiniz. Yukarıdaki tarihleri kendi hayat gelişmelerinizi yönetmek için inceleyebilirsiniz! 

Jüpiter retrosu umarız hepimize kaçırdığımız fırsatları tekrar inceleme şansı verir!

Astroloji'de Jüpiter

SİMGESİ

Jüpiter, yani Zeus’u gerek mitolojik gerek de astronomik olarak inceledik. Şimdi analizimize bizim alanımız olan Astroloji açısından da bakarak Jüpiter’in kavramını daha da pekiştirelim!

Jüpiter astrolojide en temel ifade ile toplumsal düzlemde nasıl bir kavrayış geliştirdiğimizi anlatır. Hayatı geniş çervede nasıl anlamlandırdığımız ve kişisel anlam arayışımızın bir temsilcisidir. Bir nevi kişisel özümüzü anlamımızı ve dünyadaki yerimizi alarak yaşamı yakalamamızı simgeler. Bunlar da inancımız, hayat felsefemiz, ideallerimiz, vizyonsal değerlerimiz, yargılama çerçevemiz (bir nevi ahlak algımız), şansımız, büyüyüp genişlemeyi arzuladığımız alanlar, hayat boyunca edindiğimiz yetenek ve öğretileri depolayıp bundan faydalandığımız  “hayat boyu refah” kaynaklarımız olarak nitelendirilir.

Jüpiter’i haritada gördüğümüz nokta bizim şansımız ve refahımızın nerelerden ve nasıl geleceğini gösterir. Haritada bulunduğu yerde bize sürekli yardım eli uzatan cömert bir arkadaş enerjisi ile çalışır.  Venüs maaş, para göstergesidir, fakat Jüpiter refahın ve kazancın hayat boyu “nasıl”  ve “hangi şansımızla” geleceğini gösterir. Dokunduğu gezegenin etkisini de büyütür.

Jüpiter aynı zamanda destek bulduğumuz kültürlü, bilgili ve ehil kişileri, öğretmenleri, mentorları, din adamlarını, akademisyenleri, hukuk uzmanlarını, sporcuları, gezginleri, sanatı ve bunlar gibi yüksek değerlerin koruyucu ve yayıcılarını temsil eder.

Jüpiter’in astrolojik sembolü ise yarım daire bir  ve haçtan oluşur. Yarım dairenin haçın üzerinde değil de yanında duruyor olması da yine toplumsal düzlemde ruhun maddesel boyutta deneyimleyerek kendini geliştirmesi gereken bazı yaşantı dizilerinden geçmesi gerekliliği sembolize edilmiştir.

Yay ve Balık burçlarının yöneticisidir. Merkür’ün yönettiği İkizler ve Başak burcunda zarar görür, Ay’ın yönettiği Yengeç burcunda yücelir, Satürn’ün yönettiği Oğlak’ta ise düşük çalışır.

Yay’da daha yayılmacı, yüksek öğrenime ulaşma arzusunda, etik değerler taşıyan bir tarz yansıtırken,  Balık burcunda da duygu dünyasıyla da özdeşleşerek daha fedakar, aşkın, ruhani, empatik, şifacı ve mistik bir tarz sergiler.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

http://astrolojitalks.com/wp-content/uploads/2018/02/dark_bottom_divider.png
http://astrolojitalks.com/wp-content/uploads/2021/12/astrolojitalks_500x1500-09-640x213.png

Yıldızların gizemli dünyasına hoşgeldin!

    YILDIZLARDAN HER DAİM HABERDAR OLMAK İÇİN ABONE OLUN!