Güneş Aslan burcunda 2022

Temmuz 22, 2022by ecem0

Güneş Aslan burcunda 2022

İletişimde ihtişamlı sahneler zamanı!

19 Temmuz’da iletişim gezegeni Merkür, mağrur, gururlu, sadık ve sahneyi seven Aslan burcuna geçiyor! 4 Ağustos’a kadar da Aslan burcunda seyrine devam edecek!

Aslan’ın renkli atmosferine giren Merkür;

Sıcak, samimi, iddialı, alkışı seven, esprili, oyuncu, kişisel zevkleri ön plana koyan, spontan, eğlenceli, oldukça yaratıcı, motive eden ve yönetmeyi seven bir iletişimi benimseyecek! 

Bir yandan pek çok kriz konusu esprilerle kolayca çözülmeye başlanırken, diğer yandan ego ve üstten konuşma eğilimi bir iletişim problemi kaynağı haline gelebilir! Aslan’ın sabit yönü bir yandan plan, karar ve iletişimlerde “dayatmalar”, “alışkanlıklardan vazgeçemeyen tutumlar” ve “inatçı” tavırlarına sebebiyet verebilir.

Bu dönemde eğlence, çocuklar, tiyatro, sanat, yaratıcılık, organizasyonlar, danışmanlıklar, koçluklar, liderler ön planda olacaktır!

Astroloji'de Güneş

SİMGESİ

Güneş, Astrolojide haritalarımızda en önemli nokta ve göstergedir. Hint Astrolojisinde haritanın özü Ay olarak kabul edilir. Ay temel alınır ve ruhun yolculuğunu tasvir eder. Batı Astrolojisi’nde harita özü Güneş’tir. Bu da “benlik ve gerçeklik” bilinci olarak tasvir ettiğimiz bişeydir. Bizler Batı Astrolojisini temel alacağız ve bu yazıda Güneş’ten bahsedeceğiz.

Güneş astrolojide en temel ifade ile genel karakterimizi, irademizi ve dinamik gücümüzü gösterir. Bir başka anlamda hayat canlılığımızı ifade eder. Bu yaşamda hangi ilkeleri somutlaştırmamız ve ifade etmemiz gerektiğini temsil eder. İçimizdeki ışık, bize ilham veren ve bir amaç duygusu veren konuları söyler. Baba ve ikincil olarak eş figürünü temsil eder. Doğduğumuz anda güneşin nerede olduğuna bakar isek neyi başarmak istediğimizi görebiliriz. Bir başka deyişle mirasımızın veya hayat hikayemizin neleri içereceğini daha iyi anlayabiliriz.

Güneş ve burç kavramı

Doğdumuz gün ve zamanda Güneş hangi burçtaysa bizim öz burcumuz odur. Bu sebeple Güneş Yengeç’teyken doğan birinin burcuna “Yengeç burcu” deriz. Burada sıkça düşülen bir yanılgı vardır. Güneş burcumuz sadece tek başına o özellikleri taşıdığımız anlamına gelmez. Çünkü Astrolojik haritalarımızda Güneş dışında bir çok harita elemanı bulunur. Hepimizin 12 burcun kokteyli fakat farklı oranlarda karışımı olduğumuzu sıkça hatırlatacağız.

Güneş de tıpkı Mars gibi eril (erkeksi) enerji taşır. Bundan yola çıkarak kendi erkek enerjimizi, babamızı, eşimizi ve hayatımızdaki önemli erkek figürleri de temsil eder.

Güneş’in astrolojik sembolü ortasında bir nokta olan tam dairedir. Daire sembolizma olarak tamlığın ve bütünlüğün sembolüdür. Ortasındaki nokta da bu tamlığın içinde varolan hayatı ve bütünle birliğini anlatır. Bu haliyle sembolizmada “tek olmak fakat bir bütünün parçası olmak” manası aktarılır. Yani bir tür “kendini gerçekleştirme” olgusundan  bahsedilir.  Diğer gezegen sembollerinden farklı olarak Güneş’ten aldığımız ışığı yalnızca tek bir alana odaklanmak için kullanmayız. Aksine bir çok noktayı dengelemek için yansıtmamız gerekliliği ortaya çıkar.

Güneş Astrolojide Aslan burcunu yönetir. Mars’ın yönettiği Koç burcunda yücelir. Satürn’ün yönettiği  Kova burcunda zararlıdır. Venüs’ün yönettiği ve Satürn’ün yüceldiği Terazi burcunda düşük çalışır.

Bir kişinin Güneş’inin burç yerleşimine bakarak, o kişinin karakter çerçevesini anlayabiliriz. Amaçlarının özünü ve enerji seviyesini görebiliriz. Çoğu zaman fizyolojik özelliklerini daha iyi kavrarız. Haritanın tüm gezegenlerinin Güneş’e (amacımıza) hizmet ettiğini düşünebiliriz. Bu nedenle Güneş’in haritalarımızda hangi burçta olduğuna oldukça önem veririz.

Güneş’inizi iyi analiz ederek;

  • Kendinizin ve başkalarının hayat amaçlarına dair objektiflik kazanabilirsiniz. (Kişiler hayatın hangi alanına daha fazla eğilim gösterir/ odaklanır?)
  • Genel karakteri hakkında içgörü kazanırız ve buradan yola çıkarak kişilerle olan bağlarınızda farkındalığınızı yükseltebilirsiniz. (X burçta Güneş’i olan kişi için bu konu gerçekten önemlidir.)
  • “Objektif farkındalık; hayata bakışı tazeler” (Yengeç burcuyum bu sebeple ailevi veya duygusal hayatımda güvenlik çok önemlidir. Oğlak burcuyum bu nedenle sorumluluk bilincim yüksektir. Kariyerimde başarılı olmak benim için önemlidir. )

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

http://astrolojitalks.com/wp-content/uploads/2018/02/dark_bottom_divider.png
http://astrolojitalks.com/wp-content/uploads/2021/12/astrolojitalks_500x1500-09-640x213.png

Yıldızların gizemli dünyasına hoşgeldin!

    YILDIZLARDAN HER DAİM HABERDAR OLMAK İÇİN ABONE OLUN!