Chiron Retrosu 2022

Temmuz 19, 2022by ecem0

Chiron Retrosu 2022

Chiron Retrosu 2022 ; Acının içinden geçerek iyileşme zamanı!

19 Temmuz’da Chiron Retrosu 2022 Koç burcunda başlıyor!

Chiron aslında doğum anımızdan bu yana hayatımızda iz bırakan psikolojik etkisi fazlaca büyük olan acılarımızı temsil eder. Zorlandığımız, kendimize yetemediğimiz, yaralanladığımız, atlatamadığımız ve en önemlisi unutamadığımız ama yaşantımıza hep hatırlayarak devam ettiğimiz dokunaklı yaşanmışlıklarımızı ifade eder. Zamanla acımızla yaşamayı öğrenir, acılarımızdan ders çıkarır ve diğerlerine yardım ederek yaşamaya devam ederiz.

Chiron aslında bir gezegen değil; bir kuyruklu yıldızdır! Sabit bir dönüş / ilerleme hızı bulunmamaktadır. Gezegenler kuşağında Satürn ve Uranüs’ün arasında yer alır. Bu nedenle aslında Chiron’un ilk yarasından kurtulmak mümkün değil fakat üzerine eğilip bilgelik kazanarak kendi orijinalliğimizde diğerlerine yardımcı olduğumuz noktadır. Yaralı şifacı tanımı buradan ileri gelir.

Mitolojide ise ;

büyük bir şifacı olarak tasvir edilen Chiron bir yasak aşk meyvesidir. Satürn ile deniz perisi Philyra’nın gizli ilişkilerini Satürn’ün karısı Rhea’dan gizlemek için at suretine girmişlerdir. Bu suretteyken Philyra’nın rahmine düşen Chiron yarı at yarı insan suretinde doğar ve annesi ondan utanır. Bebek Chiron bir mağaraya terk edilir, yalnız büyür, kendi başına çalışır.

Zamanla pek çok şey öğrenerek bilgeleşir. Müzik yeteneğinin yıldızları bile imrendirdiği söylenir. Yaşamın anlamını ararken iyi bir astrolog ve kahin olur. Hatta öyle ki; tüm tanrılar çocuklarını eğitim için Chiron’a gönderir. Sonrasında öğrencilerinden Herakles’e saldıran bir centaur’un zehirli oku Chiron’a saplanır. Chiron yarasına çare bulmak için bitkilerde derman arar ama bulamaz. Acısıyla yaşamak istemeyen Chiron ölümsüzlüğünün ışığını Prometheus’a armağan eder. Jüpiter’in takdirini kazarak Yay takım yıldızındaki ebedi istirahatgahına alınır.

Chiron 19 Aralık 2021’den bu yana;

İleri hareketindeyken haritamızın Koç burcu ve onunla etkileşimde olan alanlarında bizlere bazı acı deneyimler yaşattı. Hali hazırda dumanı tüten bu acı deneyimlerin üzerine şimdi retro hareketiyle beraber bizlere bir sindirme, alışma ve yaralarımızı sarmamız için süre vermeye hazırlanıyor! 

Bir nevi Chiron’un Koç burcu gerilemesi (retrosu) esnasında hayat bize yaşadığımız duygusal acıları anlamaya, onları kabullenmeye ve bu acı deneyimlerle gelen eski negatif kalıpları geride bırakmaya davet ediyor. Bu önemli süreçte pek çok negatif enerjiden arınmaya başlayacağız. 

Koç burcundaki etkisiyle birlikte bu iyileşme süreci  cesaret gerektirecek ve tabiki ben merkezci değil fakat “kendine özen göstermek amaçlı” davranmamızı isteyecek. Yaralara, acılara ve tüm negatifliğe “kafa tutarak” iyileşmeyi seçmemiz gerekecek!

23 Aralık’a kadar sürecek bu sürecin hepimize şifa getirmesi dileğiyle!

Chiron Koç retrosu bizlere bilgelik getirsin!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

http://astrolojitalks.com/wp-content/uploads/2018/02/dark_bottom_divider.png
http://astrolojitalks.com/wp-content/uploads/2021/12/astrolojitalks_500x1500-09-640x213.png

Yıldızların gizemli dünyasına hoşgeldin!

    YILDIZLARDAN HER DAİM HABERDAR OLMAK İÇİN ABONE OLUN!