Mars Boğa burcunda 2022

Temmuz 4, 2022by ecem0

Mars Boğa burcunda 2022

Mars Boğa burcunda 2022

Aksiyonun, kişisel dirayetin, dayanıklılığımızın ve isteklerimizi elde etme güdümüzün temsilcisi Mars, 5 Temmuz’da istikrarlı, sabırlı, sabit tabiatlı ve güvenli limanları seven Boğa burcuna geçiyor! 20 Ağustos’a kadar da Mars Boğa burcunda seyrine devam edecek!

Mars en temel anlamda;

“Eril prensipli enerji”dir. Kaçar, kovalar, korur, atılır ve Venüs’ün istediklerini alır! Ayrıca enerjimizi ortaya koyma, savaşma, rekabet etme, risk ve insiyatif alma, öfkemizi ifade etme şeklimizi anlatır. Ek olarak keskin aletler, ameliyatlar, askeri hareketlenmeler, kan, yıkım, zarar verme ile de ilgilidir.

Boğa burcu ise;

5 duyuyu temel alan, “hazlara” önem veren,  sahip olma duygusunu seven, çalışkan ve üretken bir burçtur. Güven, istikrar, rahatına ve alışkanlıklarına düşkün, değişime kapalı, risk almaya yanaşmayan, sabırlı bir tabiatı vardır. Ayrıca toprak, doğa ve finansla da ilişkilidir. 

Mundane anlamda;

Mars boğa burcunda; para, banka, yatırım, tarım-toprakla ilgili işler, kaliteli ürünler, mücevherat, konfor, ulusal güvenlik ve rezervler ile ilgilidir. Bu alanda hareket eden Mars ise bu temalarda agresyon ve gerilim getirebilir!

Mars Boğa burcunda “zararlı” olarak bilinir. Mars’ın yırtıcı doğası ile Boğa’nın güvenli tabiatı birbirine uygun olmadığından “enerjiyi biriktirip son noktada  tüm gücüyle yıkan” bir tepki getirebilir. Yıkmıyorsa, içten içe ısınıp soğuyan ve kendini yoran bir tabiatı olacaktır. Sevgide de maddi dünyada da bazı sorunlar baş gösterebilir! 

Mars Boğa burcunda şüphesiz ;

“finansal güvence için istikrarlı zeminler hazırlamak” için mücadele edecektir. Yine Mars’ın bu konumu da para konusunda zaman zaman sıkıntılar meydana getirebilir. Bu dönemlerde borçlarda ya da ödemelerde gecikmeler yaşanabilir. Bu dönemde “yavaş, kararlı, istikrarlı ve sabırlı” hareket eden kazançlı çıkar.

Sağlık göstergelerinde ise Boğa burcunun temsil ettiği uzuvlarda operasyonlar daha sık duyulabilir. Bunlardan boyun, boğaz, bademcik başlıcalarıdır.

Astroloji'de Mars

SİMGESİ

Kişisel gezegenlerden olması sebebi ile astrolojide en çok konuşulan gezegenler arasındadır. En temel anlamı ile kendini ortaya koyma, tavır, atağa geçme tarzı, cesaret ve insiyatif alma tarzımızı anlamlandırırız.  Ek olarak rekabet etme, mücadele gösterme, hastalıklara karşı direnç ve fiziksel enerji hakkında bilgi alırız. Ayrıca öfke durumu, aktiflik, hırs, tartışma gibi konularda kişinin tavrı ve tarzı hakkında fikir ediniriz. En nihayetinde Venüs’ün istediğini alma işini üstlendiğini söyleyebiliriz.

Mars aynı zamanda cinsel dürtülerimizi de gösterir. Cinsel ihtiyaçlarımızı karşılama,cinsellikten beklentilerimiz Mars’ın konumu ile ilişkilidir.

Mars dürtüsel bir enerji olduğundan,kontrol edilmesi güçtür. Yer yer ani çıkışlara,öfke patlamalarına sebebiyet verir. Diğer yandan da pasif agresif bir enerji sergileyebilir.

Kaza ve hastalıklarla yakından ilgilidir. Kişisel gezegenlerimize yaptığı açılar bizim hastalıklarla nasıl baş edip,edemeyeceğimizi anlatır. İlkel bir dürtü olan hayatta kalma ve savaşma arzusu kişiden kişiye göre değişse de prensipte aynıdır. Bu nedenle birçok astrolog Mars’ın açılarını oldukça ciddiye alır. Deprem, yıkım, ani kaza, patlama veya savaş olasılığını göz önünde tutarlar.

Mars Koç ve Akrep burcunda yönetici konumdadır. Bir yandan Koç burcunda daha ilkel ve fevri dürtüler ile kendini gösterir. Diğer yandan Akrep burcunda daha temkinlidir.

Terazi ve Boğa burçlarında zararlı ve pasif agresif diye de nitelendirebileceğimiz bir konuma sahiptir. Diğer yandan Yengeç burcunda düşük pozisyondadır.

Mars Retro ise saydığımız özelliklerinin düz hareketteki Marslardan farklı olduğunu söyleyebiliriz. Kişinin hayat temasında bu çerçevelerde kişiden “odaklanma ve derinleşme” beklenir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

http://astrolojitalks.com/wp-content/uploads/2018/02/dark_bottom_divider.png
http://astrolojitalks.com/wp-content/uploads/2021/12/astrolojitalks_500x1500-09-640x213.png

Yıldızların gizemli dünyasına hoşgeldin!

    YILDIZLARDAN HER DAİM HABERDAR OLMAK İÇİN ABONE OLUN!