Neptün Retrosu 2022

Haziran 26, 2022by ecem0

Neptün Retrosu 2022

Neptün Retrosu 2022

28 Haziran günü mistik, hayalperest, hülyalı, illüzyonist Neptün retro hareketine başlıyor. 4 Aralık’a kadar da retrosuna Balık burcunda devam edecek. 

İleri harekette Balık burcundayken Neptün bizlere haritamızın Balık alanında çözülmeler, dağılmalar, sis gibi basıp yayılan durumlar ve netleştiremediğimiz konular getirmişti. Kişisel gündemlerimize göre yavaşça hayatımızda çözülen durumlar, bir yer ya da kişilerle ayrı düşmeler, fedakarlık süreçleri, netleştiremediğimiz karışıklıklar, büyüyen hülyalı hayallerimiz olmuş olabilir. Özellikle Nisan sonu yaşanan yoğun transitler bu konuları olduğundan daha fazla büyütmüş, yaymış ya da genişletmiş olabilir! 

Neptün Retrosu 2022 esnasında sisler dağılıyor…

Şimdi bu sis yayıldığı gibi yavaş yavaş dağılmaya, geri çekilmeye ve içe dönmeye başlıyor. Eskiden her alana hakim olan bu sisli atmosfer şimdi tek bir noktaya odaklanarak olduğu alanla sınırlı kalıyor. 

Sisin biraz dağılmasıyla şimdi biraz hassaslaşabilir, inkar ve kaçış arzusunda olabiliriz. Bizi belirsizliğe sevk eden konuları şimdi içimizde süzme, içselleştirme, kabullenme ve mevcut durumda yapabileceklerimizin en iyisini yapmaya çabalama zamanındayız. Uçuk hayallerimizi daha da şişirmek yerine, gerçeklerle yaşamaya başlamalıyız. 

Neptün’ün retrosu 2022 döneminin hepimize iç huzuru getirmesi dileğiyle!

Astroloji'de Neptün

SİMGESİ

Neptün ; kuşaklar için hayalgücü, esin kaynağı, idealizm, ruhsal gelişim, yüksek sevgi bilinci, vizyon, çözülme, illüzyon, sınırların bulanıklaşması, belirsizlik, kaçış, hayalperestlik temalarını anlatır.

Haritamızda bulunduğu alanda sınırlarımızı kaldırır, çözer, illüzyon yaratır, esin kaynağı ve merhamet verir, ideallerimizi ve duyarlı olduğumuz kozmik antenlerimizi ifade eder. Bulunduğu alanda ve temas ettiği gezegenlerimizi yumuşatır ve çözer. Çabasız gelen güzelliklerin yeridir. Yine harita üzerinde buluğunda alanlarda daha dalgın, hayalci olabiliriz. Gezegenin yapısı itibariyle sisler içinde olduğumuzu düşünür,yolumuzu bulmakta zorlanabiliriz.

Somut kavramlar dışında soyut olanlarla ilgilenir. Bazı durumlarda kişinin bağımlılıklarını anlatabilir.(alkol,uyuşturucu vb.)

Bir burçta 14 yıl kadar kalır. Balık burcunda yönetici, Başak burcunda ise zararlı konumdadır. Yengeç burcunda nispeten güçlü ve Oğlak burcunda güçsüzdür.

Olumlu yerleşimlerde kişiye sanatsal yetenek,mistik konulara ilgi duyma verdiğini söyleyebiliriz. Rüyalarla ilgilidir ve yine olumlu yerleşimlerde haberci rüyalar görüldüğüne rastlarız.

Bu gezegeni haritalarımızda anlamlandırmaya başlarken jenerasyonel bir gezegen olduğunu ve 14 yıllık burç ziyaretinde milyonlarca kişi doğduğunu düşünürsek, tek başına değerlendirmeyeceğiz. Bunun yerine haritamızda durduğu ev, gezegenlerimizle etkileşimi gibi noktalarla beraber değerlendireceğiz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

http://astrolojitalks.com/wp-content/uploads/2018/02/dark_bottom_divider.png
http://astrolojitalks.com/wp-content/uploads/2021/12/astrolojitalks_500x1500-09-640x213.png

Yıldızların gizemli dünyasına hoşgeldin!

    YILDIZLARDAN HER DAİM HABERDAR OLMAK İÇİN ABONE OLUN!