Merkür Akrep burcunda 2022

Ekim 28, 2022by ecem0

Merkür Akrep burcunda 2022

Merkür Akrep burcunda 2022 ; Konsantre, gizemli ve güçlü iletişimler zamanı!

29 Ekim’de iletişim gezegeni Merkür; gizliliği ve gücü seven Akrep burcuna geçiyor! 17 Kasım’a kadar fikir, düşünce ve iletişimlerimiz;  Akrep burcunun derin, irdeleyen, hırslı, tutkulu, zaman zaman tehlikeli tonlarına bürünüyor! 

Akrep burcu astrolojide;

Tabuları, gizli olanı, cinselliği, hırsı, tutkuyu, azmi, güç ile güven bulmayı, kimya ve gömülü yer altı konularını, dönüşümü ve sonları anlatır. Ek olarak büyük ölçüde kitleleri etkileyecek dönüşümleri, finansal ve yeraltı kaynaklarını, suçluları, tehlikeli materyalleri, tıbbi veya gizli görevleri anlatır. 

Merkür de Akrep burcuna yerleşince, bilgi, eğitim, öğrenme, iletişim çerçevesinde ilgilendiğimiz pek çok konuda ketum, sırlarımıza düşkün, bu temalarla ilgili güç edinmeye odaklı ve gizemli bir zihin yapısında oluruz. Bu dönem gizli, saklı, merak uyandıran, mistik, cinsel ya da güç ve parayı merkeze alan konular ve kişilerle iletişimlerimiz ya da kararlarımız önem kazanmaya başlar. “Saklananlar” daha olası bir hale gelir, duyduğumuz, gördüğümüz ya da bilmek istediğimiz şeylerin özünden pek emin olamayabiliriz.

Merkür Akrep Burcunda iken burçlar nasıl etkileniyor?

Bu etkiyle Su grubundan #akrepburcu, #yengeçburcu ve #balıkburcu etkisi olanlar pozitif iletişimsel fırsatlar yakalayabilecekleri gibi gizlilik gerektiren konuların akışının önünü alamayabilirler.

#Oğlakburcu ve #Başakburcu da ikincil şanslı gruptan! Eğer gerekli eforu sarfedebilirlerse iletişimsel fırsatları yakayabilirler ya da güvenli alanda kalabilirler!

#Boğaburcu, #Aslanburcu ve #Kova bu geçişten muhalefet eden, onları harekete geçiren ya da uğraştıran tonda etkilenecektir. Bazı konulardaki bilinmezlikler, ültimatomlar, mecburiyetler fazla dikkat çekici olabilir. 

#Yayburcu, #Teraziburcu, #Koçburcu ve #İkizlerburcu etkileri taşıyanlar ise kendi özel gündemlerine eğilebilir ya da diğerlerinin hayatlarında yan rollerle dolaylı etkiler alabilirler. Bu geçiş burçlarını görmeyen durumda olacak.

Keyifli günler!

Astroloji'de Merkür

SİMGESİ

Hermes, yani Merkür’ü hem mitolojik hem astronomik olarak birleştirdik. Artık biraz da bizim alanımız olan Astroloji açısından bakalım!

Merkür astrolojide en temel ifade ile aklı kullanma şeklini, konuşmayı, yazmayı ve iletişimi sembolize eder.  iletişim, yazı, evrak, ticaret, seyahat, ulaşım araçları, kardeşler, elektronik cihazlar, arkadaşlar, gençler gibi bir çok sembolizmi vardır.

Merkür’ün astrolojik sembolü ise daire, yarım daire ve haç’tan oluşur. Kutsal ruhtan gelen bilgeliği yarım daireden alarak, tam dairede insane aklına taşır ve bu aklın ürünü kendini haç ile dünya zemininde gösterir. Güneş’ten çok uzaklaşmayarak bilincin (Güneş) ve aklın (Merkür) her daim bir bağı olduğunu ifade eder.

İkizler ve Başak burçlarının yöneticisidir. İkizler’de daha nötr, hızlı, kıvrak bir zeka ile kendini ifade ederken Başak’ta analitik, hizmet ve pratizm odaklı bir zeka mantığı ile çalışır.  Eski astrolojik bilgilere göre yüceldiği bir burç yoktur fakat son dönem yapılan astrolojik çalışmalarda bazı astrologlar Kova burcunda yüceldiği görüşünde birleşirler.

Bir başka deyişle; Dünyayı nasıl algıladığımız, zihin dünyamız ve zihnimizin çalışma biçimini ifade eder. Ek olarak öğrenme şeklimiz ve iletişim biçimimiz konularını sembolize eder. Konuşma, yazma, öğrenme, ticaret yapma gibi yetilerimiz Merkür’ümüzün nasıl çalıştığı ile direkt bağlantılıdır.“

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

http://astrolojitalks.com/wp-content/uploads/2018/02/dark_bottom_divider.png
http://astrolojitalks.com/wp-content/uploads/2021/12/astrolojitalks_500x1500-09-640x213.png

Yıldızların gizemli dünyasına hoşgeldin!

    YILDIZLARDAN HER DAİM HABERDAR OLMAK İÇİN ABONE OLUN!