İkizlerde Mars Retrosu 2022 – 2023

Ekim 26, 2022by ecem0

İkizlerde Mars Retrosu 2022 - 2023

İkizlerde Mars Retrosu 2022 – 2023 

Aksiyon, hareket ve mücadelenin gezegeni Mars bu yıla damga vuracak Retrosuna hazırlanmak üzere durağan konuma geçiyor. 15 Ocak 2023’e kadar bu retro devam edecek!

Gezegen retrolarının en spesifik günleri retroya girmeden ve retro bitmek üzereyken yaptıkları “duraklama” halidir. Bu noktada gerilemeden daha fazla soruna yol açabilir ve uzun sürekli etkiler bırakabilirler. 

Mars Retrosunda da 27 Ekim ile 2 Kasım aralığı bu riskli günler oldukça dikkat çekici olacaktır. Dolayısıyla bugünlere ekstra dikkat etmeniz ve önemli işlerinizi bu günlere denk getirmemeniz tavsiye edilir.

Mars geri gittiğinde tüm Marsiyen aktivitelerde zorlanma görülür. Hareket, irade, yol alma, aksiyonda olma, hastalıklarla savaşma gücü, gayret, kendini ortaya koyma prensibi bu durağan ve retro günlerde “yavaşlar”, “engellenir”, “hız keser”, ya da “hazırlığını daha düzgün yapması için tekrara – adaptasyona sevk edilir”. 

İkizler burcunda olacak bu retro ile;

Aksiyon gezegeni Mars, Merkür gibi hızlı ve uçuşkan bir gezegenin yönetiminde olacak. Tıpkı onun gibi tekrar, hız, düşünce, konuşma, yazma, iletme, taşıma, motor beceriler (el, kas) , bilgi edinme, tecrübe etme, pratiklik kazanma, yolda olma, hareketlilik ve çok yönlülük temalarının etkisi altında olacaktır. 

Merkür burç değiştirdikçe bu temel prensipler burçlara göre başka konularda marsiyen uğraşlar getirecektir. 29 Ekim – 7 Kasım aralığında Merkür Akrep’teyken daha da zorlanabilir, hareketi kısıtlanmış ya da hareket ederken pek çok değişkene mecburiyetle bağlanmış gibi hissedebiliriz.

Bizi aksiyonlarımızı tekrar etmeye, üstünden geçmeye, harekette kısıtlanmaya, 1,5 yıllık bir sürecin ön fizibilitesini yapmaya itecektir. Genel kanı olarak bu dönemde “daha önce hiç girişmediğimiz işlere başlamak” tavsiye edilmez, sakıncalı bulunur.  

Kişisel hayatlarımızda Mars’ın İkizler’deki retrosu hayatlarımızı aşağıdaki alanlarda etkileyecek;

#koçburcu ; İletişim, yakın çevre, kardeş, komşu, ticaret ve seyahat, semt – ortam değiştirme,

#boğaburcu  ; Gelirler, kazançlar ve özdeğer,

#ikizlerburcu  ; Kendileriyle ilgili önemli değişim arefesine hazırlık,

#yengeçburcu ; Dış koşullara bağlılık ya da elde olmadan diğerlerinin aksiyonlarından etkilenme, sağlık ya da önemli dönüşümler süreci, 

#aslanburcu  ; Sosyal gruplar, ortamlar ve planlar,

#başakburcu ; Kariyer ve sorumluluklar,

#teraziburcu ; Yasalar, medya, eğitim, seyahat, yabancılar, şehir aşırı taşınma,

#akrepburcu ; Borç, kredi ve özel paylaşımlar,

#yayburcu ; Partner, rakip, sözleşmeler, ortak ve ilişkiler,

#oğlakburcu ; Sağlık, rutinler ve iş ortamı,

#kovaburcu ; Aşk, projeler ve çocuklar,

#balıkburcu ; Ev, hane, aile, mülk alanlarında etki alacaklardır. 

Hepimize tutarlı, makul ve krizlerin fırsata çevrildiği bir Mars Retrosu dileriz!

Astroloji'de Mars

SİMGESİ

Kişisel gezegenlerden olması sebebi ile astrolojide en çok konuşulan gezegenler arasındadır. En temel anlamı ile kendini ortaya koyma, tavır, atağa geçme tarzı, cesaret ve insiyatif alma tarzımızı anlamlandırırız.  Ek olarak rekabet etme, mücadele gösterme, hastalıklara karşı direnç ve fiziksel enerji hakkında bilgi alırız. Ayrıca öfke durumu, aktiflik, hırs, tartışma gibi konularda kişinin tavrı ve tarzı hakkında fikir ediniriz. En nihayetinde Venüs’ün istediğini alma işini üstlendiğini söyleyebiliriz.

Mars aynı zamanda cinsel dürtülerimizi de gösterir. Cinsel ihtiyaçlarımızı karşılama,cinsellikten beklentilerimiz Mars’ın konumu ile ilişkilidir.

Mars dürtüsel bir enerji olduğundan,kontrol edilmesi güçtür. Yer yer ani çıkışlara,öfke patlamalarına sebebiyet verir. Diğer yandan da pasif agresif bir enerji sergileyebilir.

Kaza ve hastalıklarla yakından ilgilidir. Kişisel gezegenlerimize yaptığı açılar bizim hastalıklarla nasıl baş edip,edemeyeceğimizi anlatır. İlkel bir dürtü olan hayatta kalma ve savaşma arzusu kişiden kişiye göre değişse de prensipte aynıdır. Bu nedenle birçok astrolog Mars’ın açılarını oldukça ciddiye alır. Deprem, yıkım, ani kaza, patlama veya savaş olasılığını göz önünde tutarlar.

Mars Koç ve Akrep burcunda yönetici konumdadır. Bir yandan Koç burcunda daha ilkel ve fevri dürtüler ile kendini gösterir. Diğer yandan Akrep burcunda daha temkinlidir.

Terazi ve Boğa burçlarında zararlı ve pasif agresif diye de nitelendirebileceğimiz bir konuma sahiptir. Diğer yandan Yengeç burcunda düşük pozisyondadır.

Mars Retro ise saydığımız özelliklerinin düz hareketteki Marslardan farklı olduğunu söyleyebiliriz. Kişinin hayat temasında bu çerçevelerde kişiden “odaklanma ve derinleşme” beklenir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

http://astrolojitalks.com/wp-content/uploads/2018/02/dark_bottom_divider.png
http://astrolojitalks.com/wp-content/uploads/2021/12/astrolojitalks_500x1500-09-640x213.png

Yıldızların gizemli dünyasına hoşgeldin!

    YILDIZLARDAN HER DAİM HABERDAR OLMAK İÇİN ABONE OLUN!