Merkür Kova burcunda!

Ocak 2, 2022by ecem0

Merkür Kova burcunda!

Merkür Kova meselemizden önce Merkür’ü hatırlayalım!

Astrolojide Merkür en temel ifade ile aklı kullanma şeklini, konuşmayı, yazmayı, kararlar alma, plan yapma ve iletişimi sembolize eder. İletişim, yazı, evrak, ticaret, seyahat, ulaşım araçları, kardeşler, elektronik cihazlar, arkadaşlar, gençler gibi bir çok sembolizmi vardır.

Kendisini “iletişim gezegeni” olarak adlandırdığımız Merkür bu ay oldukça hareketli! 2 kez burç değiştirip, 1 kez Retro yaparak gündemi epey yorabilir! Ocak ayının yarısına kadar Merkür Kova seyahatinde olacak! 14 Ocak itibariyle de yine Kova burcunda bir retroya başlayacak ve Oğlak burcuna kadar gerileyecek!

Merkür Kova’dayken iletişimde nasıl değişimler gözlemleriz?

Merkür Kova burcundayken bilgiye aç, yeni ve orijinal fikirlere açık olabiliriz. Alışılmışın dışında düşünmeye başlarız ve düşüncemiz daha ilerici ve nesnel hale gelir. İletişim ve düşünce kalıplarımız özgürleşir. Bu, yaratıcı düşüncenin zirvede olduğu bir zamandır.

Aynı zamanda sosyal alanda da toplumsal gelişmeler, gruplar, topluluklar, sosyal etkinlikler, insan hakları ve özgürlükleri, teknoloji, hava şartları ve hayatın kolaylaştırılması alanında yapılan yenilikler gibi temaların sık sık konuşulacağı dönemleri işaret eder.

Merkür Kova bireysel haritalarda nasıl çalışır?

İletişim tarzı; yenilikçi, sıra dışı, açık fikirli, bazen sabittir. İfadesi kaygısız ve orijinaldir. Karar verme şekli teoriye ya da kafasındaki gidişata dayalıdır.

(+) Orijinal, açık fikirli, tarafsız, yeniliğe açık, bilgiye aç, yaratıcı, insancıl, entellektüeldir.

(-) Ukala, inatçı, dikkati dağınık, herşeyi bilirimci, entellektüel ve soyut takıntılıdır.

Kimsenin görmediğini görüp kimsenin bakmadığı yönden bakacaktır. Bilime, ilime, elektriğe, teknolojiye, internete yeteneklidir. Çoğu zaman fikrinde sabit olsa da yaşadığı döneme ve şartlarına en çabuk adaptasyon gösteren burçlardan biridir. Bu kadar üretken bir zihne sahip olmanın getirdiği sinirsellikten de bahsedilebilir. Başkalarının fikirleri üzerinde söz sahibi olmak istemekten gelen bir kabullenilmeme çekincesi sebebiyledir. Çoğunlukla geniş kitlerle irtibatta oldukları ve sürekli yeni çare ve çözüm arayacakları düzenlerde yer bulabilirler. Teknoloji ile iç içe geçen sektörlerde iş bulmaya veya kitlesel insan iletişim araçları veya bu tarz temaları içinde barındıran mesleklerde çalışmaya yatkındır.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

http://astrolojitalks.com/wp-content/uploads/2018/02/dark_bottom_divider.png
http://astrolojitalks.com/wp-content/uploads/2021/12/astrolojitalks_500x1500-09-640x213.png

Yıldızların gizemli dünyasına hoşgeldin!

    YILDIZLARDAN HER DAİM HABERDAR OLMAK İÇİN ABONE OLUN!